Je verantwoordelijkheden als ouder na de scheiding

19 oktober 2020 · Kinderen

Als ouder zorg je uiteraard voor de basisbehoeftes van je kind. Daarnaast heb je misschien vragen over de verantwoordelijkheden die je hebt na de scheiding. In het ouderschapsplan leggen jullie vast wie waarvoor verantwoordelijk is.

Verantwoordelijkheid van de zorgende ouder

Eén van de belangrijkste punten die ouders soms over het hoofd zien, is de zorg die zij hebben op de dagen dat de kinderen bij hen zijn. Belt de school omdat je kind ziek is? Dan is de ouder die die dag de zorg heeft, als eerste verantwoordelijk.  Natuurlijk kun je de andere ouder vragen om bij te springen, maar kan dit niet, dan moet de zorgende ouder iets regelen. Het is verstandig om ook goed met elkaar te bespreken wanneer dan de zorg op een wisseldag overgaat op de andere ouder.

Sport en hobby’s

Ook heb je als ouder -na de scheiding- de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je kind aanwezig is bij de trainingen en wedstrijden van de sport die hij of zij beoefent. Dit geldt natuurlijk ook voor andere hobby’s, zoals muziekles of scouting. Tijdens jullie relatie regelde misschien één van beiden dit, maar na de scheiding is ieder voor zich daarvoor verantwoordelijk als hij of zij de zorg heeft voor de kinderen.

Snel & veilig scheiden doe je online

Ontdek in 30 minuten of online scheiden bij jullie past. Plan een online videogesprek met een van onze mediators. 100% gratis & vrijblijvend.

Contact Iviro via WhatsApp