Wat is een kinderrekening

20 januari 2021 · Algemeen, Financieel, Kinderen

Paul en Suzanne hebben van hun mediator de vraag gekregen of ze een kinderrekening willen. Met deze rekening kunnen ze de gezamenlijke betalingen doen die voor de kinderen nodig zijn. Nu vragen Paul en Suzanne zich af wat dit precies inhoudt.

Wanneer je samen kinderen hebt en gaat scheiden of uit elkaar gaat zul je afspraken moeten maken over hoe jullie de kosten voor de kinderen gaan verdelen (kinderalimentatie) en hoe jullie dit vorm gaan geven.

Co-ouderschap

Als jullie co-ouderschap hebben dan kun je ervoor kiezen om de kosten van de kinderen te betalen van een gezamenlijke rekening die op naam staat van jullie beide. Dit is een zogenaamde en/of rekening. Hiervan worden de kosten betaald zoals kleding, school, abonnementen etc. De kosten als eten, drinken, douchen etc. worden hier niet van betaald.

Kinderrekening hoe werkt het?

Het meest praktische is als iedere ouder van deze rekening een pasje heeft om spullen te kunnen kopen. Vaak spreken ouders af dat er geen contante bedragen worden opgenomen en dat boven een bepaald bedrag eerst overleg is. Mocht de rekening om wat voor rede dan ook moeten worden opgeheven dan krijgt ieder het bedrag wat naar rato is gestort terug.

Voor Paul en Suzanne is het inmiddels duidelijk, ze vinden het fijn dat ze allebei spullen kunnen kopen voor de kinderen als het nodig is. Dit draagt voor hen ook bij aan het gevoel van samen zorgen voor de kinderen na de echtscheiding.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel dan kun je uiteraard contact opnemen met een van de medewerkers van Iviro

Snel & veilig scheiden doe je online

Ontdek in 30 minuten of online scheiden bij jullie past. Plan een online videogesprek met een van onze mediators. 100% gratis & vrijblijvend.

Contact Iviro via WhatsApp