Iviro » Woning » Koophuis

Wat doe je met de gezamenlijke koopwoning als je uit elkaar gaat?

Vaak is er veel onduidelijkheid over scheiden en een eigen woning. Om al vroeg in het proces antwoord te krijgen op al jullie vragen rondom de eigen woning werken wij samen met de hypotheekadviseurs van Financieel Zeker. Zij  begeleiden jou en eventueel jouw ex-partner bij alle vragen rondom de scheiding en jullie eigen woning. 

Uit elkaar gaan is geen makkelijke keuze en het heeft ook praktische gevolgen voor jullie gezamenlijke koopwoning. Wij begrijpen dat dit ook veel vragen oproept en onzekerheden met zich meebrengt. Hieronder bekijken we wat jou/jullie mogelijkheden zijn met betrekking tot de gezamenlijke koopwoning.

Wist je dat je meer hypotheek kunt krijgen als je in je huis blijft wonen na een scheiding?

iviro.nl

Je wilt in de woning blijven wonen

Met een onafhankelijke Financieel Zeker adviseur kijk je of het overzetten van de hypotheek op jouw naam mogelijk is, de adviseur kijkt hierbij naar:

  • Jouw inkomsten en uitgaven 
  • De fiscale gevolgen van scheiden voor je hypotheek
  • Of je partner uitgekocht moet worden
  • Eventuele te betalen partner- en/of kinderalimentatie.    

Je ex-partner wil in de woning blijven en jij vertrekt.

Als je vertrekt uit jullie gezamenlijke woning wil je natuurlijk zo snel mogelijk een andere woning. Wil je gaan kopen of wordt het huren is natuurlijk niet alleen afhankelijk van je wensen maar ook van je inkomsten en uitgaven. De financieel zeker adviseur kijkt graag met je mee wat je mogelijkheden zijn.

Je verkoopt samen het huis.

Als de woning is verkocht los je met de opbrengst de hypotheek af. Je betaalt dan in de meeste gevallen geen afloskosten. Na het aflossen van de hypotheek blijft er een overwaarde of een restschuld over. Afhankelijk van jullie afspraken wordt dit tussen jullie verdeeld.

Contact Iviro via WhatsApp