Afspraken over het dagritme van de kinderen na de scheiding

19 oktober 2020 · Kinderen

Als ouders ben je vrij in het maken van afspraken over het dagritme. Voor kleine kinderen kan het fijn zijn om het ritme dat ze gewend zijn bij beide ouders hetzelfde te houden. Dit geeft duidelijkheid en voorkomt dat ze misschien erg vermoeid weer naar de andere ouder gaan. Soms zie je dat ouders het gevoel hebben dat ze ‘verloren’ tijd moeten inhalen. Dat is op zich te begrijpen, maar kinderen zijn meer gebaat bij regelmaat en zo heb je zelf ook de dag erna meer plezier met uitgeruste kinderen.

Ouderschapsplan = werkplan

Een ouderschapsplan is een ‘werkplan’: het plan groeit mee met de kinderen. Afspraken die jullie nu met elkaar maken, moeten jullie misschien opnieuw bekijken als de kinderen wat ouder zijn. Blijf hierover met elkaar in gesprek. Ons advies: kijk bijvoorbeeld één keer per jaar of de afspraken die jullie hebben gemaakt nog werken en nog passen bij jullie situatie.

Snel & veilig scheiden doe je online

Ontdek in 30 minuten of online scheiden bij jullie past. Plan een online videogesprek met een van onze mediators. 100% gratis & vrijblijvend.

Contact Iviro via WhatsApp