Moeten we naar de rechtbank als we gaan scheiden?

1 december 2020 · Algemeen, Kinderen

Pieter en Anneke gaan scheiden, ze zijn getrouwd en hebben een zoon van 13 jaar. Pieter en Anneke vragen zich af of ze zelf naar de rechtbank moeten als ze gaan scheiden. Ook hebben ze gehoord van vrienden dat kinderen ouder dan 12 jaar ook naar de rechtbank moeten. Hoe zit dat nu precies?

Wanneer je getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebt met minderjarige kinderen moet de (echt)scheiding altijd door een rechter worden uitgesproken. 

Als je de scheiding via DivorceOline regelt hoef je niet zelf naar de rechtbank.

Onze advocaat zorgt er voor dat al de benodigde stukken naar de rechtbank worden opgestuurd. Je hoeft hier dus zelf niet meer naar toe.

Als je samenwoont hoef je niet naar de rechtbank.

Moeten kinderen naar de rechtbank?

Kinderen ouder dan 12 jaar ontvangen van de rechter een brief  die ze moeten ondertekenen. Deze brief kunnen ze thuis ondertekenen en terug sturen naar de rechtbank of ze kunnen er voor kiezen om naar de rechtbank te gaan voor een gesprekje met de rechter Meestal kiezen kinderen ervoor om de brief thuis te ondertekenen en terug te sturen naar de rechtbank.

Voor Pieter en Anneke is het nu een stuk duidelijker. Ze vinden het fijn dat ze niet zelf naar de rechtbank hoeven te gaan. Hun zoon heeft de brief ontvangen van de rechter en heeft deze ondertekend. Hij is het eens met de wijze waarop zijn ouders het voor hem geregeld hebben. 

Snel & veilig scheiden doe je online

Ontdek in 30 minuten of online scheiden bij jullie past. Plan een online videogesprek met een van onze mediators. 100% gratis & vrijblijvend.

Contact Iviro via WhatsApp