Waar blijven huisdieren na de scheiding?

21 oktober 2020 · Algemeen, Inboedel

Mijn naam is Rakker, ik ben een vrolijke hond en woon met al mijn baasjes in 1 huis. Dat vind ik erg leuk en gezellig. Er is altijd wel iemand thuis en als ik alleen zit is dat nooit voor heel lang. De laatste tijd is het hier niet meer zo’n vrolijke (honden)boel in huis. Mijn baasjes maken vaker ruzie, er wordt hard gepraat en met deuren gegooid. Soms moet ik ze troosten en geef ik ze een natte lik dan zijn ze weer even vrolijk en lachen ze naar mij.

De plek van jullie huisdier

Huisdieren hebben een belangrijk plek in het gezinsleven, als je uit elkaar gaat moet je over alles afspraken maken en heel veel regelen. Jullie huisdieren zijn daar een belangrijk onderdeel van. Kinderen hebben zich vaak erg gehecht en voor hun kan het een groot gemis zijn als ze deze niet meer zien. Ook praktische zaken spelen een grote rol in de afspraken die jullie gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wie betaald de kosten voor de dierenarts als jullie huisdier ziek wordt.
  • Ben je genoeg thuis om de hond eventueel uit te laten.
  • Gaat jullie huisdier mee met de kinderen naar de andere ouder of blijft deze op 1 adres.
  • Moet er oppas geregeld worden voor jullie huisdier.
  • Wat spreken jullie af als je met vakantie gaat.
  • Als je afspreekt dat je ervoor gaat zorgen en het lukt niet meer, mag je dan afstand doen.
  • Wie betaald de kosten voor het eten van jullie huisdier.

Genoeg dus om over na te denken en te regelen met elkaar. Al deze afspraken kunnen vastgelegd worden in een ouderschapsplan/convenant of akte van verdeling. Belangrijk, want zo kunnen jullie altijd terugkijken wat je hierover hebt afgesproken.

Wanneer jullie de scheiding via Iviro regelen zorgen wij dat in de scheidingspapieren goed nagedacht is over de verblijfplaats van de huisdieren na de scheiding. Bovendien zorgen we dat er goede afspraken worden gemaakt over wie de zorg voor de huisdieren heeft. Neem contact op voor meer informatie.

Mijn baasjes hebben het goed geregeld voor mij. De ene week mag ik mee met de kinderen naar het nieuwe huis van het vrouwtje, hier heb ik een heerlijk plekje voor de haard en kan ik lekker buiten spelen in de tuin. De andere week ga ik weer mee naar het baasje naar mijn oude vertrouwde plek. Er komt dan iemand mij uitlaten als de baas niet kan en als de kinderen uit school komen kan ik lekker bij ze op schoot kruipen. Blij dat mijn baasjes ook aan mij gedacht hebben. Rakker

Snel & veilig scheiden doe je online

Ontdek in 30 minuten of online scheiden bij jullie past. Plan een online videogesprek met een van onze mediators. 100% gratis & vrijblijvend.

Contact Iviro via WhatsApp